20 Сен 2020

А чи знаєте ви, як з’явилось печиво?

Одні вважають, що його вперше приготували на Сході, інші кажуть, що Європа — батьківщина цих смаколиків.

Як би там не було, але спочатку печиво було зовсім не таке, яким ми звикли куштувати його в наш час. В ньому не використовувався цукор, адже тоді його, як й какао-бобів ще не винайшли. Можливо, саме тому воно не було таким популярним.

Ситуація змінилась з початком великих географічних відкриттів. Війна мусульман з іспанцями послугувала тому, що у хрестових походах почали торгувати. Згодом Схід і Захід налагодили торгівлю, захопивши Північну Європу. На той час в печиві вже використовувався цукор і воно на смак було схожим на сучасне, а тому подобалось людям. В ці часи його почали перевозити кораблями до різних країн, адже це був дуже зручний для транспортування вантаж, який до того ж міг довго не псуватись та ще й забезпечував хороший прибуток.

На території наших країн ці самколики спочатку можна було побачити тільки на столах дворян, на церковних святах, весіллях або днях народженнях.

З тих часів пройшло багато років і вже сьогодні ми залюбки можемо насолоджуватись найрізноманітнішими видами печива, з різною начинкою, формою, з глазурю та без. Кожен знайде для себе щось до смаку.

А ви полюбляєте печиво?

На фото «Диканське з родзинками» та ванільно-вершковим ароматом, яке найкраще смакує з молоком або ароматним чаєм.